Ga terug

Hamburger met spinazie, avocado & cheddar kaas

Met dit heerlijke recept voor burgers zal je zeker een geslaagd weekend hebben. Dit recept is gemakkelijk te maken en zorgt voor een lekkere en gezonde maaltijd voor 2 personen. Om de ervaring compleet te maken, pak je een Rikketik! IPA biertje en serveer je de burgers. Cheers en eet smakelijk!
Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen
calorieën 700 kcal

Ingrediënten
  

  • 4 rundertartaartjes +/- 100g per stuk
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 100g spinazie
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepen worcestershiresaus
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 flesje Rikketik! IPA

Instructies
 

  • Verwarm een grillpan op medium hoog vuur.
  • Bestrooi de tartaartjes met peper
  • Snijd de ui, knoflook, tomaat en avocado in stukjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes
  • Bak de burgers ongeveer 4-5 minuten per kant in de grillpan tot ze gaar zijn. Leg de laatste 2 minuten de cheddar kaas op elke burger.
  • Snijd de broodjes door de helft. Grill of bak de hamburgerbroodjes tot ze licht geroosterd zijn.
  • Roerbak de ui en knoflook in een pan met een beetje olie. Voeg daarna de spinazie toe en bak deze tot het is geslonken.
  • Maak de saus door de mayonaise, ketchup en worcestershiresaus te mengen.
  • Beleg elk broodje met de saus, 2 burgers, spinazie & ui, tomaat, avocado en plakjes komkommer
  • Pak een Rikketik! IPA biertje erbij en serveer met de burger. Cheers en eet smakelijk!
Trefwoord Burger, Groente, Hamburger