Ga terug

Gegrilde kip met paprika-groentenrisotto

Deze. risotto is een heerlijke maaltijd die perfect gepaard gaat met een Rikketik! IPA biertje. Het IPA bier met zijn hoge bitterheid en fruitige aroma's contrasteert met de zachte en romige textuur van de risotto en de pittige smaken van de paprika's, terwijl de volle textuur van het bier de smaken versterkt en verfijnt. De sappigheid van de gegrilde kip voegt nog een extra dimensie toe aan deze smaakvolle combinatie.
Voorbereiding 10 min
Bereiding 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2
calorieën 600 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 g kipfiletblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika in blokjes gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g risottorijst
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel verse basilicum fijngehakt
  • 1 eetlepel verse oregano fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur en bestrijk de kipfilets met 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Gril de kipfilets tot ze gaar en een beetje bruin zijn.
  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Roerbak 3 minuten de rode paprika, gele paprika, groene paprika, rode ui en knoflook in de pan.
  • Voeg de rijst toe en roerbak 2-3 minuten.
  • Voeg de kippenbouillon beetje bij beetje toe terwijl je blijft roeren tot de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen.
  • Voeg de kip, basilicum en oregano toe en roer om te combineren.
  • Pak een Rikketik! IPA biertje en serveer met de risotto. Cheers!
Trefwoord Risotto