

Hamburger met spinazie, avocado & cheddar kaas
Met dit heerlijke recept voor burgers zal je zeker een geslaagd weekend hebben. Dit recept is gemakkelijk te maken en zorgt voor een lekkere en gezonde maaltijd voor 2 personen. Om de ervaring compleet te maken, pak je een Rikketik! IPA biertje en serveer je de burgers. Cheers en eet smakelijk!
Ingrediënten
- 4 rundertartaartjes +/- 100g per stuk
- 2 hamburgerbroodjes
- 2 plakjes cheddar kaas
- 100g spinazie
- 1 tomaat
- 1 avocado
- 1/2 komkommer
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepen worcestershiresaus
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 1 flesje Rikketik! IPA
Instructies
- Verwarm een grillpan op medium hoog vuur.
- Bestrooi de tartaartjes met peper
- Snijd de ui, knoflook, tomaat en avocado in stukjes. Snijd de komkommer in dunne plakjes
- Bak de burgers ongeveer 4-5 minuten per kant in de grillpan tot ze gaar zijn. Leg de laatste 2 minuten de cheddar kaas op elke burger.
- Snijd de broodjes door de helft. Grill of bak de hamburgerbroodjes tot ze licht geroosterd zijn.
- Roerbak de ui en knoflook in een pan met een beetje olie. Voeg daarna de spinazie toe en bak deze tot het is geslonken.
- Maak de saus door de mayonaise, ketchup en worcestershiresaus te mengen.
- Beleg elk broodje met de saus, 2 burgers, spinazie & ui, tomaat, avocado en plakjes komkommer
- Pak een Rikketik! IPA biertje erbij en serveer met de burger. Cheers en eet smakelijk!